V 24 obciach okresov Prešov a Sabinov je len jeden kandidát na starostu

09.11.2010 Prešov

Prešov 9. novembra (TASR) – V okresoch Prešov a Sabinov je 24 obcí, v ktorých sa bude v novembrových komunálnych voľbách uchádzať o funkciu starostu len jeden kandidát.
V prípade, že voľby budú uznané za platné, kandidátovi stačí na zvolenie jeden platný hlas.
Rovnako to platí aj pre kandidátov na poslancov obecných zastupiteľstiev v obciach Záhradné, Hanigovce, Jakubovany, Lažany a Seniakovce, kde má v nadchádzajúcom volebnom období pracovať päťčlenné zastupiteľstvo, pretože miestne volebné komisie tu zaregistrovali po päť kandidátov.
Prednosta Obvodného úradu v Prešove Stanislav Kahanec dnes pre TASR uviedol, že o posty primátorov štyroch miest a starostov 130 obcí v okresoch Prešov a Sabinov sa bude uchádzať dovedna 373 kandidátov, z toho 64 žien.
Podľa Kahanca najviac - celkom sedem kandidátov na starostu zaregistrovala miestna volebná komisia v obci Šarišské Michaľany, okres Sabinov. V tomto okrese evidujú aj najmladšieho 25-ročného kandidáta a to v obci Brezovička. Naopak, najstarší kandidát na starostu je z obce Krásna lúka a má 64 rokov.
Voľby v okresoch Prešov a Sabinov budú podľa Kahanca prebiehať v 240 volebných okrskoch. Samosprávy miest a obce v Prešovskom okrese pri stanovovaní počtov rozhodli, že v zastupiteľstvách bude v nadchádzajúcom volebnom období pôsobiť spolu 611 volených zástupcov, pričom o tieto miesta sa bude uchádzať 1633 kandidátov. V okrese Sabinov o 306 poslaneckých mandátov zabojuje celkom 741 kandidátov.
 

Vyberte región

mark